Huspenina

Ingrediencie

300 g bravčových nožičiek
250 g bravčovej hlavy
120 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
2PL octu
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
voda
cibuľa na posypanie

Postup prípravy

Všetko dáme do studenej vody a dáme to pomaly variť, kým nie je mäso mäkké.

Po uvarení nožičky a hlavu vyberieme a oberiem z nich mäso a vrátime do vývaru a pridáme ocot. Cibuľu a bobkový list vyhodíme z vývaru.

Kto má rád v huspenine zeleninu, nakrája ju na menšie kúsky a vloží späť do vývaru. Kto má rád čisto mäsovú huspeninu všetku zeleninu vyberie.

Potom vylejeme vývar do formu, alebo do viacerých menších formičiek a necháme stuhnúť.

Podávame pokvapkané octom, kto má rád posype cibuľou a zajedáme chlebom. Huspeninu je možné pripraviť aj z bravčových uší a chvosta.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom