Dve obľúbené chute: čokoláda a marhuľový džem, ulahodia každému maškrtnému jazýčku.

Dve obľúbené chute: čokoláda a marhuľový džem, ulahodia každému maškrtnému jazýčku.
Do malej formy na srnčí chrbát vložíme potravinovú fóliu alebo alobal. Ricottu zmiešame s cukrom a môžeme pridať pár kvapiek citrónu alebo pomaranča. Rozdelíme ju do dvoch misiek a do jednej primiešame kakao. Druhú polovicu necháme bielu.
Indiánky namáčame z oboch strán do kávy zmiešanej s rumom alebo rumovou arómou a prvé keksy uložíme na dno formy. Natrieme kakovou ricottou, na vrch zas položíme namočené indiánky z oboch strán a pokračujeme kým neminieme všetky indiánky a ricottu.
Marhuľový džem zmiešame s vlažnou alebo teplou vodou a namáčame do nej Marína keksy z oboch strán. Položíme ich na poslednú čokoládovú vrstvu. Na Maríny môžeme natrieme ešte džem, aby ho tam bolo viac alebo pridať živé ovocie. Natrieme vrstvu bielej ricotty a celý postup opakujeme, kým všetko neminieme. Vrch Maríny natrieme džemom a posypeme strúhanou čokoládou.
Zabalíme do fólie a dáme vychladiť do chladničky na 2 hodiny. Keksy nasiaknu, budú vláčne a môžem ich ľahko krájať a podávať hoci aj detskej návšteve, ak sme nepoužili rum.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.