![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/02/FB-recepty-12-1-1024x724.png)
Jahodové suflé
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1 hrnček jahôd
2 bielka
1 žĺtko
1 PL medu
2 bielka
1 žĺtko
1 PL medu
Postup prípravy
Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Pár jahôd nakrájané na drobné kúsky a zvyšok rozmixujeme s medom. Primiešame jedno žĺtko a potom jemne vmiešame vyšľahané bielka.
Dva hrnčeky, alebo zapekacie misky vymastíme a nalejem do nich snehovú penu s jahodami. Naplníme do ⅔, zmes pri pečení narastie. Vložíme do rozohriatej rúry na 190 stupňov a pečieme približne 15 minút. Kto chce, môže poliať čokoládou.