V recepte je alkohol, ale ak ho nepoužijete a namiesto amaretta použijete mandľovú arómu, budete ho môcť podávať aj deťom.

V recepte je alkohol, ale ak ho nepoužijete a namiesto amaretta použijete mandľovú arómu, budete ho môcť podávať aj deťom.
Mascarpone a ricottu zmiešame a ochutíme cukrom. Kto má rád skôr sladšie, tak ešte pridá cukor, toto je dávka pre sviežejšiu chuť. Odporúčam, ale sladiť aj podľa sladkosti jahôd, aby ich chuť v dezerte nezanikla. Nezbúdajte, že piškóty namáčame v jahodovom sirupe, aj tie osladia celý dezert. Potom zmes rozdelíme na polovicu a do jednej primiešame lyžicu amaretta. Ak robíte dezert pre deti, tak alkohol nepridávajte. Do druhej časti primiešame vanilkový extrakt.
Jahodový sirup zmiešame s druhou lyžicou amaretta a namočíme do neho dlhé piškóty. Tie naukladáme do tortovej formy o priemere cca 19 cm. Formu sme pred tým vymazali kokosovým tukom a vysypali strúhaným kokosom, alebo mletými mandľami. Na piškóty poukladáme rozpolené a očistené jahody. Navrstvíme na ne amarettovú zmes a rovnomerne rozotrieme. Na túto zmes znova poukladáme piškóty namočené v jahodovom sirupe s amarettom a na vrch druhú vrstvu jahôd. Jahody prikryjeme zmesou s vanilkovou príchuťou a pekne zarovnáme.
Tortu dáme minimálne na hodinu do chladničky, ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobíme zvyšnými jahodami, alebo posypeme kakaom, či strúhanou čokoládou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.