![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2020/12/Jarna-zeleninova-polievka-1024x724.png)
Jarná zeleninová polievka
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
1 PL olivový olej
1 ks cibuľa
2 ks stonkový zeler (2 stonky)
2 ks mrkva
100 g červenej šošovice
100 g kukurice
1.5 litra zeleninový vývar
1 hrsť petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
1 ks cibuľa
2 ks stonkový zeler (2 stonky)
2 ks mrkva
100 g červenej šošovice
100 g kukurice
1.5 litra zeleninový vývar
1 hrsť petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Pripravíme si zeleninu: cibuľu nasekáme nadrobno, zelerové stonky nakrájame na menšie kúsky, mrkvu na tenké polkruhy.
V hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľku. Posolíme ju a restujeme dozlatista. Potom pridáme zeler a mrkvu a zase pár minút restujeme, aby mrkva pustila karoténovú farbu.
Zalejeme vývarom na dva prsty a povaríme asi 10 minút, aby bola zelenina polomäkká.
Potom pridáme šošovicu a kukuricu a chvíľu ešte povaríme, kým nie je šošovica a zvyšná zelenina mäkká.
Ochutnáme, ak treba dochutíme a môžeme podávať. Polievku môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťkou.