![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/02/Recepty-obrazok-2-12-1024x724.png)
Jogurtový cupcake
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
Cesto:
2 vajcia
140 g krupicový cukor
2/3 hrnčekov olej
130 g jogurt
160 g polohrubá múka
2 KL kypriaci prášok do pečiva
Krém:
250 g maslo
325 g práškový cukor
1 KL vanilkový extrakt
1 PL jogurt
červené potravinárske farbivo
2 vajcia
140 g krupicový cukor
2/3 hrnčekov olej
130 g jogurt
160 g polohrubá múka
2 KL kypriaci prášok do pečiva
Krém:
250 g maslo
325 g práškový cukor
1 KL vanilkový extrakt
1 PL jogurt
červené potravinárske farbivo
Postup prípravy
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame opatrne trochu cukru. Vyšľaháme žĺtky so zvyšným cukrom a potom postupne prilievame olej. Do cesta vmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, jogurt a jemne aj tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto naplníme do košíčkov, na cupcake do ich 2/3. Vložíme ich do rúry a pečieme približne 20 minút.
Upečené cupcakes necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme maslový krém - zmäknuté maslo vyšľaháme do krému. Potom postupne primiešame preosiatý práškový cukor a nakoniec pridáme lyžicu jogurtu a vanilkový extrakt. Mal by nám vzniknúť svetlý, zamatový a hlavne tuhý krém. Časť z neho môžeme prifarbiť na tmavo-červený a dotvoríme na cupcakoch srdiečka.