Úžasne jednoduchý a rýchly koláč. Ovocie môžete použiť aké máte radi, čerstvé, mrazené aj zavárané.
Netreba nám váhu, ako odmerka nám poslúži téglik od jogurtu. Takže záleží len na vás, aký veľký koláč upečiete. Na veľký plech nám treba buď dva malé jogurty, alebo jeden veľký.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Jogurtový koláč s ovocím
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 25 min.
Ingrediencie
1 biely jogurt
1 a 1/2 téglika polohrubej múky
1/2 téglika práškového cukru
1 vajce
1/2 prášku do pečiva
1 a 1/2 dl oleja
ovocie podľa chuti
1 a 1/2 téglika polohrubej múky
1/2 téglika práškového cukru
1 vajce
1/2 prášku do pečiva
1 a 1/2 dl oleja
ovocie podľa chuti
Postup prípravy
V miske zmiešame jogurt, cukor, múku a prášok do pečiva. Pridáme vajce a olej. Zmes vymiešame len vidličkou alebo lyžicou a potom ju vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na vrch rozložíme ľubovoľné ovocie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. PEčieme do ružova 20 - 30 minút, záleží od veľkosti plechu