Zostali vám v chladničke jogurty? Použite ich do tohto vláčneho koláča.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Jogurtový koláč z krupice
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 50 min.
Ingrediencie
400 g jogurtu (biely aj mix ovocných)
200 g krupice (kukuričnej)
2 vajcia
50 g masla
1 ČL prášku do pečiva
5 PL cukru
1 hrsť sušeného alebo kandizovaného ovocia
Poleva:
ríbezľový džem
100 g čokolády
1 PL kokosového oleja
200 g krupice (kukuričnej)
2 vajcia
50 g masla
1 ČL prášku do pečiva
5 PL cukru
1 hrsť sušeného alebo kandizovaného ovocia
Poleva:
ríbezľový džem
100 g čokolády
1 PL kokosového oleja
Postup prípravy
Pozbierajte všetky jogurty, ktoré nájdete v chladničke a nikto ich nechce zjesť :) Nevadí ak budete mať mix ovocných jogurtov, alebo len čisto biely. Všetky premiešajte spolu s vajíčkami a roztopeným maslom. Prisypte jemnú krupicu zmiešanú s práškom do pečiva a premiešajte. Všetko miešajte s ručným mixérom na stredných otáčkach. Ide nám len o dobré premiešanie, aby nevznikli hrudky, netreba šľahať. Potom primiešajte cukor. Ten dávkujte podľa sladkosti jogurtov a sušeného ovocia, ktoré pridávate. Na záver primiešajte sušené ovocie a vylejte cesto do malého pekáča o rozmere 20 x 20 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 45 - 50 minút. Cesto sa už nesmie triasť, povrch musí byť pevný a jemne ružový. Keď pichne do cesta špáradlo, malo by byť čisté. Plech vyberieme a ešte za tepla naň nanesieme vrstvu džemu. Necháme chvíľu vychladnúť. Roztopíme čokoládu s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli. Keď sa džem začína lesknúť a vyzerá stuhnuto, vylejeme naň roztopenú čokoládu a necháme v chladničke stuhnúť.