Kandizovaný zázvor sa varí v cukrovom sirupe a potom sa nechá vyschnúť. Zdravotné výhody zázvoru sú však stále zachované.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Kandinzovaný zázvor
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 100 min.
Ingrediencie
125 g čerstvého zázvoru
1 – 2 šálky vody
1 šálka kryštálového cukru
2 lyžičky citrónovej šťavy
cukor na obaľovanie
1 – 2 šálky vody
1 šálka kryštálového cukru
2 lyžičky citrónovej šťavy
cukor na obaľovanie
Postup prípravy
Zázvor očistíme. Ak chcem mať čo najmenší odbapd, šupku oškriabeme hranou čajovou lyžičky. Následne zázvor nakrájame na plátky o hrúbke cca 3mm, alebo na drobné kocky 0,5 x 0,5 cm, radšej menšie ako väčšie.
Zázvor zalejeme vodou a varíme. Keď začne voda vrieť, varíme pod pokrievkou približne 20 minút. Z tejto vody môžeme odobrať a pripravíme si z nej chutný čas, zriedime s vodou podľa vlastnej chuti.
Pridáme cukor, ak je treba prilejeme ešte vodu, šťavu z citróna a varíme ešte 15 – 20 minút, alebo kým sirup nezhustne a nie je lesklý. Zázvor po dovarení necháme odležať v sirupe, v ktorom sa varil.
Po hodine zázvor zo sirupu zlejme a necháme odkvapkať. Obalíme v kryštálovom cukre a necháme na tanieri voľne do druhého dňa, aby zázvor vyschol. Skladujeme v uzatvárateľnom pohári na tmavom a studenom mieste (špajza alebo chladnička)