Autor receptu
Kucharocka.sk
Kapustnica s údeným mäsom
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
300 g údené mäso
1 klobáska
10 g sušené huby
soľ
čierne korenie
300 g kyslá kapusta
150 g slanina
1 ks cibuľa
múka
1 klobáska
10 g sušené huby
soľ
čierne korenie
300 g kyslá kapusta
150 g slanina
1 ks cibuľa
múka
Postup prípravy
Mäso a huby vložíme do mierne osolenej vody a uvaríme. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a nakrájame na kúsky a vložíme späť.
Kyslú kapustu pokrájame nadrobno a pridáme do hrnca s mäsom.
Pridáme aj nakrájanú klobásku. Keď je kapusta mäkká zahustíme ju zápražkou, ktorú pripravíme z oravskej slaniny, cibule a hladkej múky.
Chvíľu spolu povaríme a potom odstavíme z ohňa.
Hotovú kapustnicu podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.