Nepečené guličky na paličke namočené v sladkom karameli potešia deti na každej oslave.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Karamelové cakepops
- Príprava: 45 min.
Ingrediencie
Cesto:
150 – 200 g guľatých piškót
1 plechovka mandariniek
100 g bielej čokolády
šťava z mandariniek podľa potreby
Poleva:
1 sladené zahustené mlieko
Ozdoba:
horká čokoláda, biela čokoláda, čokoládový posyp, na drobno nasekané arašidy,
špajdle
150 – 200 g guľatých piškót
1 plechovka mandariniek
100 g bielej čokolády
šťava z mandariniek podľa potreby
Poleva:
1 sladené zahustené mlieko
Ozdoba:
horká čokoláda, biela čokoláda, čokoládový posyp, na drobno nasekané arašidy,
špajdle
Postup prípravy
Najskôr si pripravíme karamelovú polevu. Zahustené mlieko aj s konzervou ponoríme do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme 2 hodiny. Necháme ho vychladnúť a až potom ho otvoríme, nie skôr. Inak by mohla konzerva buchnúť. Odporúčam pripraviť karamel deň vopred.
Piškóty rozdrvíme v igelitovom vrecku. Mandarínky scedíme z nálevu a primiešame k piškótam. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpele a prilejeme k piškótam. Cesto by malo byť tuhšie, aby sa z nich dali vytvarovať guličky. Ak je cesto tuhé, pridáme trocha šťavy z mandariniek. Ak je cesto mäkké, pridáme rozmrvené piškóty. Guľky napichneme na špajdle a necháme ich vychladiť v mrazničke aspoň 20 minút.
Zatiaľ si roztopíme čokoládu, horkú alebo aj bielu vo vodnom kúpeli. Dáme karamel, čokoládu, posýpky a orechy do misiek. Pripravíme si aj tácku, ktorú potiahneme potravinovou fóliou. Guľky vyberieme z mrazničky a postupne ich namáčame do karamelu, potom do čokolády a do posýpky. Pracujeme rýchlo, lebo vďaka chladným guľkám jednotlivé vrstvy rýchlo tuhnú.
Kombináciu jednotlivých vrstiev si zvoľte podľa chute vašich detí.