Pre niekoho sviatočné rezy, pre niekoho nedeľná maškrta.

Pre niekoho sviatočné rezy, pre niekoho nedeľná maškrta.
Džem zmiešame s vodou a necháme zovrieť. Množstvo vody záleží od tuhosti džemu. Pláty poprepichujeme vidličkou a štetcom potrieme rozvarom, necháme odstáť.
Uvaríme hustý puding zo zlatého klasu, mlieka a cukru podľa návodu a necháme ho prikrytý vychladnúť. Kokosový cukor rozpustíme na karamel. Šľahačku prihrejeme, aby nebola studená a vlejeme do karamelu. Miešame, kým sa karamel nerozpustí. Necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.
Maslo izbovej teploty vmiešame do pudingu. Nesmieme mať hrudky, miešame, kým nie je puding hladký. Karamelová šľahačka po vychladnutí zhustne a takú primiešame do pudingu. Krém nanesieme na plát a prikryjeme ho druhým plátom a opakujeme tak znova.
Naplnené pláty dáme rýchlo stuhnúť do mrazničky. Stačí cca 10 minút. Zatiaľ rozpustíme horkú čokoládu v jednom hrnčeku a v druhom bielu, každú s 1 PL kokosovým olejom. Horkú čokoládu natrieme na povrch plátu a bielou čokoládou ho postriekame. Keďže bol koláč v mrazničke, ej studený a čokoláda rýchlo tuhne. Odložíme koláč aspoň na hodinu do chladničky a necháme ho nasiaknuť všetkými chuťami.
TIP: Karamelovú šľahačku si pripravte večer pred plnením plátov, ušetríte si čas, kým vychladne a stuhne.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.