Omáčka krémovej konzistencie bez smotany, či syra. Vhodná pre vegánov, ale aj športovcov, či pri snahe schudnúť.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Karfiolová krémová omáčka na cestoviny
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
150 g karfiolu
1 ČL arašidové maslo
1/3 mrazený hrášok
soľ, muškátvý oriešok
1 ČL arašidové maslo
1/3 mrazený hrášok
soľ, muškátvý oriešok
Postup prípravy
Karfiol nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Po uvarení ho scedíme a s 2 PL vody, v ktorej sa varil rozmixujeme na kašu. Pridáme arašidové maslo a štpku muškátového orecha. Znova premixujeme.
Hrášok zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť 2 - 3 minúty.
Priipravíme si obľúbené cestoviny, na obrázku sú proteínové cestoviny s čiernej fazule. Omáčku zmiešame s cstovinami a posypeme hráškom.