Omeleta alebo frittata, na tom nezáleží. Jedlo plné zeleniny a pečie sa v plechu v rúre, bez vyprážania.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Karfiolová omeleta v plechu
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 25 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
3 vajcia
150 g karfiolu
50 g mrazeného hrášku
50 g feta syru
100 g šunka, párok, údené mäso… (čo je doma)
soľ, mleté čierne korenie
150 g karfiolu
50 g mrazeného hrášku
50 g feta syru
100 g šunka, párok, údené mäso… (čo je doma)
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka. Scedíme ho a rozmačkáme. Prisypeme mrazený hrášok a mäsko, ktoré sme našli v chladničke. Zalejeme rozmiešanými vajíčkami s feta syrom, premiešame. Dochutíme soľou a korením. Môžeme pridať bylinky - tymián, bazalka, oregáno...
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C najskôr celkom na spodu asi 10 - 15 minút, potom ďalších 5 - 10 minút pod grilom. Podávame s čerstvou zeleninou.