Linecké koláčiky s príchuťou kávy, poliate bielou čokoládou a plnené vanilkovým krémom.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Kávové linecké koláčiky
- Príprava: 59 min.
- Varenia: 9 min.
Ingrediencie
300 g múka hladká
200 g maslo
100 g práškový cukor
3 – 5 ČL instantnej kávy
2 žĺtka
1 vaniínový cukor
Vanilkový krém:
1 zlatý klas
300 ml mlieko
1 KV vanilkovej pasty
3 PL cukru
50 g masla
Poleva:
100 g biela čokoláda
1 PL kokosový olej
200 g maslo
100 g práškový cukor
3 – 5 ČL instantnej kávy
2 žĺtka
1 vaniínový cukor
Vanilkový krém:
1 zlatý klas
300 ml mlieko
1 KV vanilkovej pasty
3 PL cukru
50 g masla
Poleva:
100 g biela čokoláda
1 PL kokosový olej
Postup prípravy
Do misky dáme múku s cukrom, zmäknuté maslo, žĺtky a spracujeme linecké cesto. Keď sa začnú suroviny spájať, cesto dohnetieme na doske, aby bolo lesklé a nelepilo. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc, alebo aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Cesto rozvaľkáme medzi potravinárskou fóliou na hrúbku asi 3 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary koláčikov. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a vkladáme do predohriatej rúry na 180 stupňov, piečieme asi 7 - 10 minút. Pozor oriešky sa rýchlejšie spečú, treba sledovať, či nehnednú prirýchlo.
Uvaríme hustý puding zo zlatého klasu, mlieka, vanilkovej pasty a cukru. Keď puding vychladne, vmiešame ručným šľahačom maslo. Koláčiky pozlepujeme krémom a ozdobíme polevou z bielej čokolády, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom. Koláčiky uskladníme v plechovej, alebo papierovej krabicu na tmavom a chladnom mieste.