Kocky s vaječným likérom

Nepečené bonbóny s lahodou tekutou plnkou s chuťou vaječného koňaku.

Ingrediencie

Korpus:
2 hrste mandlí
8 ks datlí
9 ks suchých Bebe sušienok
1 KL mletej škorice
15 g roztopeného masla

Plnka:
5 g masla
15 g bielej čokolády
2 PL vaječného likéru

Na obalenie:
50 g horkej čokolády (min.52%)
10 g masla

Postup prípravy

Datle, mandle a kekse dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme mletú škoricu a roztopené maslo a zmiešame. Do formičiek natlačíme vláčnu zmes a uprostred spravíme dierkou koncom varešky.

Nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu s maslom a pridáme vaječný koňak. Dobre premiešame a naplníme korpus. Dáme do mrazničky minimálne na 30 minút.

Nad vodným kúpeľom roztopíme horkú čokoládu s maslom. Vyberieme naplnené kocky z formičiek a obalíme ich v čokoláde. Necháme ich stuhnúť a podávame. Ak potrebujeme, aby stuhli rýchlejšie, dáme ich na pol hodinu do mrazničky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom