Kokosky

Ingrediencie

160 g práškový cukor
1 vanilinový cukor
3 vaječné bielka
170 g strúhaný kokos

Postup prípravy

Z bielkov ušľaháme sneh a po častiach sypeme cukor. Potom všetko šľaháme nad vodným kúpeľom až kým hmota nie je tuhá. Bude už takmer horúca, tak opatrne! Necháme zmes jemne vychladnúť a primiešame strúhaný kokos.

Pripravenú zmes dáme do cukrárenského vrecka a nastriekame na plech malé hromádky, alebo krúžky, či paličky. Môžem tvarovať aj hromádky z lyžičkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C kým sa spodok kokosiek nezačne sám odlepovať od papiera. Len pozor, keď ich necháme dlho v rúre, začnú až priveľmi hnednúť.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom