Lahodné spojenie kokosu a višní v bezlepkovom prevedení.
Ak môžete lepok, tak použite namiesto kokosovej múky a univerzal múky 120 g polohrubej múky.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Kokosovo višňový koláč
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 25 min.
Ingrediencie
125 g masla
100 g cukru (xylitol)
2 vajcia
30 ml kokosového mlieka
25 g strúhaný kokos
50 g kokosovej múky
70 g múky univerzal
25 g tapiokovej múky (škrobovej múčky)
1/2 vrecúška prášku do pečiva
štipka soli
mrazené alebo zavárané višne
100 g cukru (xylitol)
2 vajcia
30 ml kokosového mlieka
25 g strúhaný kokos
50 g kokosovej múky
70 g múky univerzal
25 g tapiokovej múky (škrobovej múčky)
1/2 vrecúška prášku do pečiva
štipka soli
mrazené alebo zavárané višne
Postup prípravy
Strúhaný kokos zalejeme kokosovým mliekom a necháme odstáť. Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom. Keď sa spoja, pridáme vajíčka a miešame pár minút. Potom prilejeme mlieko s kokosom. Keď budú tekuté zložky spojenú v kompaktnú hmotu. postupne prisypávame múky zmiešané s kypriacim práškom a štipkou soli. Nezľaknite sa, cesto bude hustejšie.
Malý plech na koláč o rozmere cca 20 x 20 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Zarovnáme ho a povtláčame doň višne. Rúru rozohrejeme na 190 °C a koláč pečieme cca 20 - 30 minút, kým nie je povrch koláča zlatistý. Necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.