Všade samé mandle! Skvelý bezlepkový recept, ktorý sa hodí na každú príležitosť, hlavne na Vianoce.

Všade samé mandle! Skvelý bezlepkový recept, ktorý sa hodí na každú príležitosť, hlavne na Vianoce.
Vajce, žĺtok a cukor a vanilínový cukor vymiešame do peny. Potom pridáme mleté klinčeky a mleté mandle. Zmes spracujeme najskôr vidličkou a potom rukou na pevné cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať 30 minút v chladničke.
Vychladené cesto vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na hrúbku 5 mm.
Bielok, cukor a citrónovú šťavu vymiešame do tuhej peny. Tuhá je vtedy, keď vie vytvoriť pevnú špičku. Opatrne ju natrieme na vyvaľkané cesto a nakrájame tyčinky o približnom rozmere 1,5 cm x 4cm. Opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C približne 20 - 25 minút. Dávame pozor, aby bielka nezhnedli. Necháme ich vychladnúť a skladujeme v škatuli na suchom mieste.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.