Všade samé mandle! Skvelý bezlepkový recept, ktorý sa hodí na každú príležitosť, hlavne na Vianoce.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Krehké mandľové tyčinky
- Príprava: 40 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 22
Ingrediencie
Cesto:
300 g mletých mandlí
70 g kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 ČL mletých klinčekov
1 vajce
1 žĺtok
Poleva:
1 bielok
150 g práškového cukru
šťava z 1/2 citróna
300 g mletých mandlí
70 g kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 ČL mletých klinčekov
1 vajce
1 žĺtok
Poleva:
1 bielok
150 g práškového cukru
šťava z 1/2 citróna
Postup prípravy
Vajce, žĺtok a cukor a vanilínový cukor vymiešame do peny. Potom pridáme mleté klinčeky a mleté mandle. Zmes spracujeme najskôr vidličkou a potom rukou na pevné cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať 30 minút v chladničke.
Vychladené cesto vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na hrúbku 5 mm.
Bielok, cukor a citrónovú šťavu vymiešame do tuhej peny. Tuhá je vtedy, keď vie vytvoriť pevnú špičku. Opatrne ju natrieme na vyvaľkané cesto a nakrájame tyčinky o približnom rozmere 1,5 cm x 4cm. Opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C približne 20 - 25 minút. Dávame pozor, aby bielka nezhnedli. Necháme ich vychladnúť a skladujeme v škatuli na suchom mieste.