Keď sa neviete rozhodnúť medzi dvomi koláčmi, najlepšie je ich spojiť v jeden. Tak vznikol Krémeš Lotus. Nie je ani Cheescake Lotus ani Krémeš, ale z obidvoch má to najlepšie. ღ

Keď sa neviete rozhodnúť medzi dvomi koláčmi, najlepšie je ich spojiť v jeden. Tak vznikol Krémeš Lotus. Nie je ani Cheescake Lotus ani Krémeš, ale z obidvoch má to najlepšie. ღ
Maslo rozpustíme. Keksíky rozmrvíme na drobno a zmiešame s maslom. Zmes natlačíme do tortovej formy (Ø 19 cm). Dáme do chladničky stuhnúť. Teraz zmiešame nátierku z keksíkov s ricottou. Necháme napučať želatínu s vodu. Jemne ju prihrejeme, aby nevrela a vmiešame do ricottovej zmesi. Na stuhnutý korpus navrstvíme ricottovú zmes a dáme chladiť do chladničky.
Pudingový prášok zmiešame s mliekom, cukrom a uvaríme hustejší puding. Necháme ho chladnúť na izbovú teplotu, premiešavame aby sa nevytvorila na povrchu škrupina. Necháme napučať lyžičku želatíny a jemne prihrejeme. Vmiešame do pudingu ručným šľahačom. Pudingovú zmes navrstvíme na ricottovú zmes. Pekne zarovnáme a necháme znova chladiť v chladničke. Stačí 40 - 60 minút.
Keď pri dotyku prstom sa pudingová vrstva nelepí a prst sa pri jemnom tlaku neprebára, torta je stuhnutá a môžme ju vybrať z formy. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a natrieme ju na vrch, posypeme rozmrvenými keksami a môžeme podávať.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.