Autor receptu
Kucharocka.sk
Krémová zelerová polievka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 25 min.
Ingrediencie
300 g zeler
1 zemiak
1 cibuľa
25 g maslo
700 ml zeleninový vývar
50 ml smotana na šľahanie
soľ, mleté čierne korenie, zelerová vňať, krutóny
1 zemiak
1 cibuľa
25 g maslo
700 ml zeleninový vývar
50 ml smotana na šľahanie
soľ, mleté čierne korenie, zelerová vňať, krutóny
Postup prípravy
V hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom cibuľku nakrájanú na drobno. Potom pridáme zeler a zemiak nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Potom zalejeme vývarom a varíme cca 15 minút, kým zemiaky a zeler nezmäknú.
Potom polievku rozmixujeme do hladka a primiešame smotanu na šľahanie. Krátko povaríme a odstavíme. Podávame posypané zelerovou vňaťou a opečenými krutónmi.