Krevetový sendvič

Ingrediencie

80 g kreviet

1 strúčik cesnaku

citrónová šťava

soľ, mleté čierne korenie

šalátová uhorka, cherry paradajky, zelený šalát, kôpor, fenikel

2 krajce chleba, alebo 1 väčšia žemľa

Postup prípravy

Krevety očistíme, zabavíme črievka a namarinujeme v olivovom oleji, rozmačkanom cesnaku, citrónovej šťave, soli a korení. Stačí ich nechať odstáť 15 minút. Žemľu rozkrojíme a opečieme na rozpálenej panvici na sucho. KA máme chlebík spravíme to s ním. Potrieme olivovým olejom a na jednu polovicu poukladáme plátky uhorky, rozkrojené paradajky a trocha šalátu.

Krevety rýchlo opečeieme na rozpálenej panvici, z každej strany asi 2 - 3 minúty. Ešte také teplé pridáme na polovicu chleba, ktorý sme obložili zeleninou. Druhú polovicu chleba alebo žemle môžeme namočiť v marináde, prikryjeme krevety a môžeme podávať.

Kto si chce sendvič ozvláštniť, môže pridať jogurt zmiešaný so soľou a cesnakom a pokvapkať ním krevety.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom