![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/03/KRevetovy-sendvic-1024x724.png)
Krevetový sendvič
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 strúčik cesnaku
citrónová šťava
soľ, mleté čierne korenie
šalátová uhorka, cherry paradajky, zelený šalát, kôpor, fenikel
2 krajce chleba, alebo 1 väčšia žemľa
Postup prípravy
Krevety očistíme, zabavíme črievka a namarinujeme v olivovom oleji, rozmačkanom cesnaku, citrónovej šťave, soli a korení. Stačí ich nechať odstáť 15 minút. Žemľu rozkrojíme a opečieme na rozpálenej panvici na sucho. KA máme chlebík spravíme to s ním. Potrieme olivovým olejom a na jednu polovicu poukladáme plátky uhorky, rozkrojené paradajky a trocha šalátu.
Krevety rýchlo opečeieme na rozpálenej panvici, z každej strany asi 2 - 3 minúty. Ešte také teplé pridáme na polovicu chleba, ktorý sme obložili zeleninou. Druhú polovicu chleba alebo žemle môžeme namočiť v marináde, prikryjeme krevety a môžeme podávať.
Kto si chce sendvič ozvláštniť, môže pridať jogurt zmiešaný so soľou a cesnakom a pokvapkať ním krevety.