Autor receptu
Kucharocka.sk
Kukuričné krekry
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
1 hrnček kukuričnej múky
1/2 hrnčeka tapiokovej múky
1/2 hrnčeka ricotty
1 vajce
1 ČL soli
2 PL pomletých ľanových semienok
2 PL olivového oleja
1/2 balíčka prášku do pečiva s vínnym kameňom
3 hrste kukuričnej strúhanky
1/2 hrnčeka tapiokovej múky
1/2 hrnčeka ricotty
1 vajce
1 ČL soli
2 PL pomletých ľanových semienok
2 PL olivového oleja
1/2 balíčka prášku do pečiva s vínnym kameňom
3 hrste kukuričnej strúhanky
Postup prípravy
Všetky suroviny okrem strúhanky zmiešame dokopy . Zmes by mala byť vláčna, ale nie lepkavá. Ak sa cesto veľmi lepí prisypte za lyžicu múky. Potom nechajte cesto odstáť aspoň 20 minút.
Cesto vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie. Preložíme na plech a vrchný papier odstránime. Potom s nožom narežeme obdĺžniky a posypeme kukuričnou strúhankou. Jemne ju pritlačíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme približne 20 minút.
Po upečení necháme celkom vychladnúť a potom pooddeľujeme jednotlivé kúsky. Podávame k vínu, k ľadovému čaju, alebo aj len tak.