Autor receptu
Kucharocka.sk
Kuracie prsia plnené olivami
- Príprava: 25 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
4 kuracie prsia
200 g čiernych olív
50 g masla
soľ, mleté čierne korenie
hrsť byliniek (petržlenová vňať, pažitka, tymiaán…ai)
2 vajíčka
strúhanka
200 g čiernych olív
50 g masla
soľ, mleté čierne korenie
hrsť byliniek (petržlenová vňať, pažitka, tymiaán…ai)
2 vajíčka
strúhanka
Postup prípravy
Prsia narežeme z boku, aby sme ich otvorili ako knihu a osolíme ich a okoreníme. Maslo necháme zmäknúť a zmiešame ho s nadrobno nasekanými bylinkami. Osolíme ho a pridáme aj mleté čierne korenie. Maslo rozdelíme na 4 rovnaké časti a natrieme ho na každý kúsok kuracích pŕs. Olivy poukladáme na rozotreté maslo a prsia zrolujeme. Prepichneme ich aspoň dvomi špáradlami.
Zrolované prsia obalíme v rozmiešanom vajíčku a následne v strúhanke. Tento krok môžeme zopakovať, aby obal lepšie držal. Kuracie prsia môžeme opražiť v oleji, alebo ich môže postriekať olejom a uložíme ich na plech do rúry. Rúru vyhrejeme na 200 °C a pečieme približne 20 - 30 minút.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.