Autor receptu
Kucharocka.sk
Kuracie prsia v orechovej kruste
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 kuracie prso
1 krsť orechov (mandlí a vlašských orechov)
1 krsť nastrúhaného peccorina alebo parmezanu
1 PL citrónová šťava
1 PL olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
1 krsť orechov (mandlí a vlašských orechov)
1 krsť nastrúhaného peccorina alebo parmezanu
1 PL citrónová šťava
1 PL olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Olivový olej a citrónovú šťavu zmiešame v poháriku a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Potrieme tým kuracie prso a necháme ho odstáť asi 20 minút.
Orechy rozsekáme na drobno, môžeme časť pomlieť a časť nechať o trochu hrubšiu. Zmiešame s nastrúhaným syrom a pridáme pár kvapiek olivového oleja. Nanesieme hmotu na kuracie prso a opečieme. Piecť môžeme buď na horúcej panvici asi 7 minút z každej strany. Alebo ho dáme do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 20 minút.
Upečené kuracie prso podávame so zeleninovým šalátom alebo s pečenými zemiakmi.