Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskými utierkami. Tento krok je dôležitý, inak sa jogurt tak dobre neprilepí na mäsko.
Nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dobre ich premasírujeme, či pomiešame, aby bolo korenie na všetkých kúskoch.
Z jogurtu a zvolených korení si pripravíme marinádu. Nesi použila zvláštnu zmesku: mletú červenú papriku, granulovaný cesnak, mletý koriander, mletý kardamon, čili papriku sušenú aj čerstvú a sladkokyslú omáčku (alebo sa namiesto nej dá použiť aj marhuľový džem). Toto všetko zmiešame s jogurtom a vložíme okorenené kuracie kúsky a dobre premiešame. Kuracie prsia obalené v marináde odložíme do chladničky na 4 až 5 hodín, najlepšie na celú noc.
Jogurt rozbije štruktúru mäsa a bude úplne jemné a krehké. Takto môžete pripraviť aj iné mäso, hoci aj bravčové kare.