Kysnutý kokosovo čučoriedkový koláč

Recept v bezlepkovej verzii aj s lepkom.
Nechajte cesto vykysnúť cez noc v chladničke a ráno upečte čerstvý kláčik na raňajky.

Ingrediencie

Cesto:
500 g múky Liana universal alebo polohrubej múky
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
1/2 hrnčeka kokosového cukru
3 dl kokosového mlieka
1 sušené droždie
250 ml kokosového jogurtu
štipka soli
korenie: muškátový oriešok, mletý kardamon
kokosvý olej

Ovocie:
300 g čučoriedok
2 PL kokosový cukor

Postup prípravy

Múku zmiešame s kokosom, cukrom, soľou a korením - nie je nutné, ak sa vám nepáči nepridajte ツ. Kokosové mlieko jemne prihrejeme, aby bolo vlažné a nasypeme doň sušené droždie. Necháme 5 minút odstáť, keď sa začne tvoriť "čapička" vmiešame do múky a pridáme vlažný jogurt. Všetko vymiešame s vidličkou, netreba mixérom. Takto vymiešané cesto zabalíme do fólie alebo iglitového vrecka a aspoň na 3 hodiny dáme do chladničky, ja nechávam cez noc ツ.

Formu na kiš vytrieme olejom alebo maslom a vysypeme strúhaným kokosom. Cesto roztlačíme prstami a postriekame kokosovým olejom. Čučoriedky opláchneme a vysušíme. Poukladáme do priehlbiniek v ceste, ktoré tam zostali od našich prstov, alebo ich do cesta povtláčame. Posypeme kokosovým cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút.

TIP: Koláč môžete pofŕkať roztopenou čokoládou, alebo povkladať kúsky čokolády do cesta medzi ovocie.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom