Osviežujúci, nepečený limetkový dezert s kokosom a avokádom ideálny na letné maškrtenie.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Limetkovo kokosový dezert
- Príprava: 40 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
Korpus:
25 g kokosu
100 g ovsených vločiek bez lepku
100 g kešu
160 g ďatlovej pasty
2 PL roztopený kokosový olej
Krém:
400 ml kokosové mlieko (hustá časť)
2 zrelé avokáda
150 g ricotty
2 PL kokosovej múky
šťava z 1 limetky
limetková aróma
4-6 PL medu
25 g kokosu
100 g ovsených vločiek bez lepku
100 g kešu
160 g ďatlovej pasty
2 PL roztopený kokosový olej
Krém:
400 ml kokosové mlieko (hustá časť)
2 zrelé avokáda
150 g ricotty
2 PL kokosovej múky
šťava z 1 limetky
limetková aróma
4-6 PL medu
Postup prípravy
Ingrediencie na korpus okrem kokosového oleja dáme do mixéra a mixujeme, kým hmota nie je kompaktná. Roztopený kokosový tuk primiešame nakoniec. Formu na tortu, alebo iný koláč o približnom rozmere cca 26 cm jemne vytrieme olejom a hmotu na korpus natlačíme na dno formy. Ak jej máme dostatok, vytlačíme jemne aj na boky a dáme do chladničky stuhnúť.
Zatiaľ spravíme plnku. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a mixujeme. Sladkosť a kyselosť krému dochutíme na záver. Do mixéru dáme najskôr len 4 PL medu až potom postupne pridávame. Krém by mal byť kyslo-sladký. Tekutý krém vylejeme do tortovej formy a dáme do chladničky zatuhnúť, najlepšie cez noc. Hustá časť kokosového mlieka sa celkom stiahne a ricotta tiež, preto krém zostane pevný, ale nie želatínovo tuhý.
Podávame vychladený a posypaný strúhaným kokosom.