Klasické Linecké koláčiky pečieme na Vianoce, na Veľkú noc, na svadobnú hostinu alebo aj len tak.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Linecké koláčiky
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 10 min.
Ingrediencie
300 g múka hladká
200 g maslo
100 g práškový cukor
2 žĺtka
1 vaniínový cukor
marmeláda na zlepovanie
200 g maslo
100 g práškový cukor
2 žĺtka
1 vaniínový cukor
marmeláda na zlepovanie
Postup prípravy
Do misky dáme múku s cukrom, zmäknuté maslo, žĺtky a spracujeme linecké cesto. Keď sa začnú suroviny spájať, cesto dohnetieme na doske, aby bolo lesklé a nelepilo.Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky.
Cesto na linecké koláčiky rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi 3 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary koláčikov. Poukladáme ich na plechy s papierom na pečenie a vkladáme do predohriatej rúry na 180 stupňov piecť asi desať minút. Necháme ich vychladnúť a potom linecké koláčiky už len zlepujeme marmeládou. Najlepšie sú odležané aspoň jeden deň.