Linecké koláčiky

Klasické Linecké koláčiky pečieme na Vianoce, na Veľkú noc, na svadobnú hostinu alebo aj len tak.

Ingrediencie

300 g múka hladká
200 g maslo
100 g práškový cukor
2 žĺtka
1 vaniínový cukor
marmeláda na zlepovanie

Postup prípravy

Do misky dáme múku s cukrom, zmäknuté maslo, žĺtky a spracujeme linecké cesto. Keď sa začnú suroviny spájať, cesto dohnetieme na doske, aby bolo lesklé a nelepilo.Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky.

Cesto na linecké koláčiky rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi 3 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary koláčikov. Poukladáme ich na plechy s papierom na pečenie a vkladáme do predohriatej rúry na 180 stupňov piecť asi desať minút. Necháme ich vychladnúť a potom linecké koláčiky už len zlepujeme marmeládou. Najlepšie sú odležané aspoň jeden deň.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom