![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/02/Recepty-obrazok-2-11-1024x724.png)
Linecké srdiečka
- Príprava: 60 min.
Ingrediencie
750 g špaldová múka
500 g maslo
250 g práškový cukor
1 ks vanilínový cukor
3 ks žĺtok
1 ČL nastrúhaná citrónová kôra
500 g maslo
250 g práškový cukor
1 ks vanilínový cukor
3 ks žĺtok
1 ČL nastrúhaná citrónová kôra
Postup prípravy
Do zmäknutého masla zapracujeme žĺtky. Pridáme práškový a vanilínový cukor, nastrúhanú kôru citróna. Postupne pridávame múku. Vypracujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a necháme v chlade cca hodinu odpočívať a zachladiť. Môžeme ho tam ponechať aj do druhého dňa.
Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 8-10 minút.
Srdiečka majú byť upečené do ružova. Keď vychladnú, ozdobíme červenou polevou, kto chce môže ich pozlepovať ríbezľovým džemom, alebo ním nalepiť srdiečkové cukríky na ozdobu.