Linecké srdiečka

Ingrediencie

750 g špaldová múka
500 g maslo
250 g práškový cukor
1 ks vanilínový cukor
3 ks žĺtok
1 ČL nastrúhaná citrónová kôra

Postup prípravy

Do zmäknutého masla zapracujeme žĺtky. Pridáme práškový a vanilínový cukor, nastrúhanú kôru citróna. Postupne pridávame múku. Vypracujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a necháme v chlade cca hodinu odpočívať a zachladiť. Môžeme ho tam ponechať aj do druhého dňa.

Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 8-10 minút.

Srdiečka majú byť upečené do ružova. Keď vychladnú, ozdobíme červenou polevou, kto chce môže ich pozlepovať ríbezľovým džemom, alebo ním nalepiť srdiečkové cukríky na ozdobu.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom