Linguine s opečenými kuracími prsiami

Ingrediencie

300 g linguine
250 g kuracích pŕs
soľ, mleté čierne korenie, zaúdená mletá červená paprika,
1 strúčik cesnaku
1 PL olej
20 g strúhaného syra

Omáčka:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 g nedých šampiňónov
1/2 plechovky krájaných paradajok
15 ks cherry paradajok
soľ, mleté čierne korenie, mleté čili, kokosový cukor

Postup prípravy

Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme na polovicu. Olej zmiešame so soľou, mletou paprikou, korením, roztlačeným cesnakom a do zmesi namočíme kuracie prsia.

Cibuľu nakrájame na drobno a speníme do sklovita na oleji v panvici, ktorá sa dá dať dorúry. Pridáme roztlačený cesnak a keď začne rozvoniavať pridáme na drobno nakrájané šampiňóny. Pár minút podusíe a zalejeme polovicou plechovky krájaných paradajok aj so šťavou. Omáčku dochutíme soľou, korením a cukrom. Premiešame a prikryté 10 minút podusíme.

Pridáme cherry paradajky a dáme do vyhriatej rúry na 200 °C na 5 - 10 minút. Môžeme zapnúť teplovzdušný gril. Dáme variť linguine podľa návodu, za ten čas by sme mali mať hotovú aj omáčku. Keď sa cherry paradajky začínajú "scvrkávať" vyberieme omáčku von.

Kým sa varia linguine, na panvici na grilovanie opečeime kurace prsia z oboch strán. Na každú stranu nám stačí cca 3 minúty, pred vybratím z panvice posypeme strúhaným syrom a prikryjeme na minútku, aby sa roztiekol.

Podávame v hlbokom tanieri s pohárom červenného vína.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom