Lístkové cesto s orechmi a medom

Rýchle raňajky z lístkového cesta plné orechovej a medovej chuti.

Ingrediencie

1 lístkové cesto
1 hrnček orechov (mix vlašských orechov, mandlí, lieskovcov)

Poleva:
4 PL medu
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL škrobu (tapioková múka alebo solamyl)

Postup prípravy

Ak máme už vyvaľkané cesto, stačí ho nakrájať na ľubovoľný tvar a veľkosť. Potom každý kúsok jemne natrieme polevou, ktorú sme získali zmiešaním medu, citrónovej šťavy a škrobu. Nedávame jej však veľa. Následne nasypeme orechy. Môžeme ich nechať v celku, alebo na hrubo nasekáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C približne na 10 minút. Potom koláčiky vyberieme a potrieme polevou aj orechy a vrátime do rúry na 2 minútky. potom už len vyberieme z rúry a necháme vychladnúť pred podávaním. Chutia skvelo s kávou, čajom, či len tak ako pohostenie pre návštevu alebo na raňajky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom