Autor receptu
Kucharocka.sk
Losos s bylinkovou krustou
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
2 steaky losos
3-4 ks toastového chleba
1 zväzok bylinky zelené
1 bielok z vajca
1 PL olej olivový
z 1 citrónu kôra citrónová
1/2ČLl korenia na ryby
soľ
strúhaný tvrdý syr
3-4 ks toastového chleba
1 zväzok bylinky zelené
1 bielok z vajca
1 PL olej olivový
z 1 citrónu kôra citrónová
1/2ČLl korenia na ryby
soľ
strúhaný tvrdý syr
Postup prípravy
Predhrejeme rúru. Z toastového chleba odstránime korku a rozmixujeme a pridáme doň nasekané bylinky, nastrúhanú kôru z citróna, nakoniec zalejeme olivovým olejom.
Bielkom potrieme lososa, aby nám krusta držala pri pečení.
Hmotu natrieme na lososa a posypeme strúhaným syrom.
Lososové porcie pečieme 15 minút na 180 °C.
Rybu podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.