Losos s bylinkovou krustou

Ingrediencie

2 steaky losos
3-4 ks toastového chleba
1 zväzok bylinky zelené
1 bielok z vajca
1 PL olej olivový
z 1 citrónu kôra citrónová
1/2ČLl korenia na ryby
soľ
strúhaný tvrdý syr

Postup prípravy

Predhrejeme rúru. Z toastového chleba odstránime korku a rozmixujeme a pridáme doň nasekané bylinky, nastrúhanú kôru z citróna, nakoniec zalejeme olivovým olejom.

Bielkom potrieme lososa, aby nám krusta držala pri pečení.

Hmotu natrieme na lososa a posypeme strúhaným syrom.

Lososové porcie pečieme 15 minút na 180 °C.

Rybu podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom