Lososové kocky

Jednohubky k vínu.

Ingrediencie

70 g slané krekry
50 g maslo
Plnka:
50 g natierkového masla
50 g masla
50 g ricotty
100 g údeného lososa
2 ČL kapari
soľ

Postup prípravy

Slané krekry rozmixuj nadrobno a zalej roztopeným maslom. Zmes má byť vlhká, nie mokrá ani sypká. Na jednohubky som použila silikónovú formu na ľad v tvare kociek o rozmere 1,5 x 1,5 cm. Na dnom vtlačíš za lyžičku zmesi a necháš odstáť v chladničke, kým pripravíš lososovú zmes.

Ricottu, maslo, natierkové maslo zmiešaš a dochutíš soľou. Kapari a lososa nasekáš nadrobno a vmiešaš do maslovej zmesi. Po lyžičky vložíš do kociek a zarovnáš. Takto pripravené jednohubky necháš odstáť v chladničke cez noc. Ak sa ti zdá zmes málo slaná, veľmi ju nesoľ, cez noc vystúpi chuť údeného lososa.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom