Šťavnatý makový koláčik. Recept je na malý plech 19 x 19 cm.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Maková bublanina
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 48 min.
Ingrediencie
1 hrnček ovsených vločiek (bez lepku)
1 hrnček amarantových vločiek
1/ hrnčeka makovej múky alebo mletého maku
1/3 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
1 hrnček kokosového jogurtu
1 PL oleja
3 PL medu
3 vajcia
125 g čučoriedok alebo iného ovocia
1 hrnček amarantových vločiek
1/ hrnčeka makovej múky alebo mletého maku
1/3 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
1 hrnček kokosového jogurtu
1 PL oleja
3 PL medu
3 vajcia
125 g čučoriedok alebo iného ovocia
Postup prípravy
V jednej miske zmiešame suché ingrediencie a v druhej zmiešame všetky mokré. Potom obsah misiek spojíme a premiešame vidličkou.
Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Na vrch poukladáme ovocie, cesto je husté, tak nám nespadne na dno.
Rúru vyhrejeme na 180°C a koláč pečieme 45 - 55 minút. Po upečení ho necháme celkom vychladnúť a podávame.