Jesenný koláčik z kysnutého cesta.

Jesenný koláčik z kysnutého cesta.
Suché ingrediencie na cesto zmiešame v miske a pridáme vlažnú vodu, jogurt a olej. Môžeme miesiť aj v kuchynskom pomocníkovi. Miesime, kým sa všetko neprepojí a cesto nie je kompaktné. Malo by byť jemné a skôr trasľavé ako pevné. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste minimálne 30 minút.
Po vykysnutí cesto premiestnime do plechu o rozmere cca 35 x 25 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pokvapkáme ho olejom a jemne ho roztlačíme na celú plochu plechu, tak ako keby sme robili focacciu. Potrieme ho slivkovým lekvárom, aby bol na celej ploche cesta.
Ingrediencie na mrveničku dáme do mixéra - sekáčika a mixujeme, kým sa zmes nespojí. Bude lepkavá a kompaktná. rozmrvíme ju na rozotretý lekvár. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 35 minút, kým kraje cesta nie sú zlatisté. Koláč krájame až keď vychladne, inak sa lekvár roztečie, prípadne nás popáli.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.