Autor receptu
Kucharocka.sk
Makový jemný koláč
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 45 min.
Ingrediencie
2 hrnčeky hladkej múky
2 hrnčeky mletého maku
2 hrnčeky kryštálového cukru
2 hrnčeky bieleho jogurtu
1 hrnček oleja
3 vajíčka
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL vanilkového cukru
2 hrnčeky mletého maku
2 hrnčeky kryštálového cukru
2 hrnčeky bieleho jogurtu
1 hrnček oleja
3 vajíčka
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL vanilkového cukru
Postup prípravy
S mixérom vymiešame vajcia a cukor, spolu s vanilkovým cukrom do peny. Pridáme jogurt, lyžicou ho vmiešame do vaječnej zmesi a potom rovnako aj olej.
Nakoniec do zmesi primiešame mak a preosiatu hladkú múku spolu s kypriacim práškom. Všetko vmiešavame iba lyžicou, cesto tak ostane nadýchané.
Nalejeme do vysokého plechu a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 40-45 minút.