Bezlepkový recept na bábovečky ღ
Môžete ich piecť aj ako jednu veľkú bábovku, ale v takom prípade sa predĺži čas pečenia približne na 30 – 40 minút, záleži od veľkosti formy.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Mandľovo jablkové bábovečky
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 16
Ingrediencie
140 g mandľová múka
110 g brezový cukor
110 g maslo
50 g múka Liana Cake (alebo hladká múka)
2 vajce
1 ČL kypriaci prášok s vínnym kameňon alebo sóda bikarbóna
1 ČL vanilkový extrakt
1 jablko
125 g biely jogurt
110 g brezový cukor
110 g maslo
50 g múka Liana Cake (alebo hladká múka)
2 vajce
1 ČL kypriaci prášok s vínnym kameňon alebo sóda bikarbóna
1 ČL vanilkový extrakt
1 jablko
125 g biely jogurt
Postup prípravy
V miske vyšľaháme maslo spolu s cukrom do peny. Primiešame vanilkový extrakt a postupne primiešavame po jednom vajíčku. KEď sa vajcia spojili s maslom, primiešame jogurt. Potom postupne prisypávame obe múky zmiešané s kypriacim práškom. Nakoniec primiešame nastrúhané jablko.
Silikónové formičky na bábovečky vylejeme studenou vodou a naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 -20 minút