Mandľovo jablkové bábovečky

Bezlepkový recept na bábovečky ღ
Môžete ich piecť aj ako jednu veľkú bábovku, ale v takom prípade sa predĺži čas pečenia približne na 30 – 40 minút, záleži od veľkosti formy.

Ingrediencie

140 g mandľová múka
110 g brezový cukor
110 g maslo
50 g múka Liana Cake (alebo hladká múka)
2 vajce
1 ČL kypriaci prášok s vínnym kameňon alebo sóda bikarbóna
1 ČL vanilkový extrakt
1 jablko
125 g biely jogurt

Postup prípravy

V miske vyšľaháme maslo spolu s cukrom do peny. Primiešame vanilkový extrakt a postupne primiešavame po jednom vajíčku. KEď sa vajcia spojili s maslom, primiešame jogurt. Potom postupne prisypávame obe múky zmiešané s kypriacim práškom. Nakoniec primiešame nastrúhané jablko.

Silikónové formičky na bábovečky vylejeme studenou vodou a naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 -20 minút

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom