Autor receptu
Kucharocka.sk
Marocká jahňacia panvička
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
600 g jahňacieho pliecka
400 ml vývaru
4 veľké mrkvy
1 zväzok mangoldu
1 PL olivový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 hrsť hrozienok
1 hrsť opražených pínových orieškov
petržlenová vňať
Korenie:
1 ČL kurkukmy
1 ČL kmínu
1 ČL koriandrových semienok
štipka čili vločiek
400 ml vývaru
4 veľké mrkvy
1 zväzok mangoldu
1 PL olivový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 hrsť hrozienok
1 hrsť opražených pínových orieškov
petržlenová vňať
Korenie:
1 ČL kurkukmy
1 ČL kmínu
1 ČL koriandrových semienok
štipka čili vločiek
Postup prípravy
Nakrájame pliecko na menšie kúsky a opečieme ich na oleji na rozpálenej panvici cca 5 - 6 minút, kým sa mäso nestiahne. Potom pridáme murkvu na väčšie kúsky, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, mangold nakrájaný na pásiky (odstránená drevnatá-tuhá časť) a korenie.
Povaríme cca 5 minút, kým všetko nezjemnie a zalejeme vývarom, pridáme hrozienka a premiešame. Varíme kým sa vývar nezredukuje a mäso je mäkké.
Pred podávaním posypeme píniovými orieškami a petržlenovou vňaťou. Podávame s pita breadom, s kuskusom, alebo len grilovanou zeleninou.