Mini šišky z tvarohového cesta

Ingrediencie

2 žĺtka
200 g hladkej múky
250 g jemného tvarohu
2 PL rumu
2 PL práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 KL prášku do pečiva
štipka soli
nastrúhaná kôra z ½ citróna
olej na vyprážanie

Postup prípravy

V miske si vymiešame cesto z múky, tvarohu, rumu, žĺtkov, cukru, prášku do pečiva, soli a kôry citróna.

Vo vysokom hrnci rozpálime olej. Množstvo oleja by malo byť také, aby nám mini šišky v ňom plávali. Vezmeme si lyžicu a namočíme ju do studenej vody. Vykrajujeme ňou malé šišky z cesta a hádžeme ich do horúceho oleja.

Lyžicou alebo vidličkou obraciame šišky, aby sa pekne opiekli z oboch strán.

Keď majú zlatú farbu, sú hotové. Vyberieme ich na papierový obrúsok, aby z nich odsal zbytočný olej. Potom ich poprášime cukrom, prípadne ich obalíme v škoricovom cukre.

Podávame ich len ocukrované, alebo aj s miskou džemu a môžeme si ich do neho namáčať.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom