
Autor receptu
Kucharocka.sk

Mleté mäso na paličke
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
300 g mletého hovädzieho mäsa
1 ČL mletej rasce
štipka karí korenia
1 ČL mletých chilli papričiek
1 ČL sušeného tymiánu
2 PL strúhanky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej , citrónová šťava
1 ČL mletej rasce
štipka karí korenia
1 ČL mletých chilli papričiek
1 ČL sušeného tymiánu
2 PL strúhanky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej , citrónová šťava
Postup prípravy
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a korením. Ak je zmes priveľmi mokrá prisypeme trochu strúhanky. Vytvarujeme valčeky a napichneme na špajle.
Rozpálime olej na panvici a sprudka opečieme valčeky dohneda z každej strany. Ak máme grilovaciu panvicu, môžeme použiť aj tú. Potom plameň stíšime a asi 10 minút ešte opekáme, aby sa mäsko spravilo aj vo vnútri. Pred dokončením mäso ešte pokvapkáme olivovým olejom a trochou citrónovej šťavy.
Podávame so zeleninovým šalátom a opečenými zemiakmi.