Autor receptu
Kucharocka.sk
Mleté mäso v zemiaku
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
3 väčšie zemiaky
150 g mletého mäsa
100 g strúhaného tvrdého syra
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie
150 g mletého mäsa
100 g strúhaného tvrdého syra
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Zemiaky prepicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 30 minút, aby boli upečené do polomäka. Mäso zmiešame so syrom a vajíčkom, dochutíme soľou a korením.
Po polhodine vyberieme zemiaky z rúry a rozpolíme ich. Vydlabeme vnútro a primiešame ho k mäsovej zmesi. Potom lyžicou kopcovito naplníme zemiakové lodičky mäsovou zmesou. Necháme zapiecť v rúre približne 30 minút.
Podávame s kyslou smotanou, ktorú môžeme ochutiť cesnakom alebo sušenými paradajkami.