Bezlepková verzia nadýchaného jogurtového koláča.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Nadýchaný slivkový koláčik
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 40 min.
Ingrediencie
250 g Liana cake mix
1/2 ČL xantanovej gumy
1 ČL prášok do pečiva/vínny kameň
2 vajcia
280 ml kyslého mlieka/zakysanky
3 PL medu
100 g horkej čokolády
1 PL kokosový olej/maslo
14 – 16 sliviek
olej a kokos na vysypanie formy
1/2 ČL xantanovej gumy
1 ČL prášok do pečiva/vínny kameň
2 vajcia
280 ml kyslého mlieka/zakysanky
3 PL medu
100 g horkej čokolády
1 PL kokosový olej/maslo
14 – 16 sliviek
olej a kokos na vysypanie formy
Postup prípravy
Múku, prášok do pečiva, xantanovú gumu zmiešame vidličkou a pridáme kyslé mlieko, žĺtka a med. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cesta vidličkou. Formu o priemere cca 30 cm vytrieme olejom a vysypeme strúhaným kokosom. Cesto do nej vyhladíme stierkou.
Čokoládu s kokosovým olejom roztopíme vo vodnom kúpeli a rozotrieme na cesto vidličkou. Na čokoládu poukladáme polovice vykôstkovaných sliviek a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme 40 - 60 minút, ak použijete sklenenú alebo hlinenú formu, počítajte s dhším časom pečenia. Pri plechovej forme stačí približne 40 minút.
Necháme vychladnúť a podávame napríklad aj ku kávičke.