Autor receptu
Kucharocka.sk
Námornícke rezne
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 40 min.
Ingrediencie
1 cibuľa
paradajkový pretlak
1 vajíčko
soľ, mleté čierne korenie, nové korenie celé, bobkový list, hladká múka, strúhanka olej
Postup prípravy
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, Vajíčko rozšľaháme. Mäso najprv obalíme v strúhanke a vklepeme ju do mäsa, potom obalíme vajíčkom.
Rýchlo vypražíme na rozpálenom oleji a potom odložíme bokom. Na troche oleja opražíme na drobno nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a nové korenie, povaríme, kým mäso nezmäkne.
Ak máte tlakový hrniec, môžete toto jedlo pripraviť aj v ňom. Keď pridáme mäso k cibule, zalejeme ho paradajkovým pretlakom a vodou, okoreníme. Tlakový hrniec zatvoríme a keď začne syčať para, stiahneme oheň a mäso dusíme 20 minút. Potom oheň vypneme a keď para vysyčí, môžeme otvoriť tlakový hrniec.
Omáčku ochutnáme a dochutíme podľa našej chuti. Nebojte sa použiť cukor, aby ste omáčku osladili, ak je kyslá. Nezľaknite sa, omáčky bude menej. Námornícke rezne podávame s hranolkami.