Nepečená torta s granátovým jablkom

Ingrediencie

Korpus:
1 hrnček kokosovej múky
1 hrnček mandlí
2 PL medu
6 PL kokosového oleja

Plnka:
1 zlatý klas
400 g mlieka (kokosového z krabice)
2 PL medu
1 PL rum (nepovinné)
70 g masla

1 granátové jablko

Postup prípravy

Kokosovú múku a mandle nasypeme do mixéru a rozsekáme na drobno. Potom pridáme med a roztopený kokosový olej. Potom vlhkú zmes natlačíme do tortovej formy o priemere cca 20 cm. Potom dáme korpus zatuhnúť do chladničky.

Uvaríme puding. Zlatý klas zmiešame s mliekom a pridáme med, pomaly varíme na miernom ohni. Keď začne zmes tuhnúť primiešame lyžicu rumu a varíme, kým puding nie je hustý. Potom ho odstavíme z ohňa a na povrch dáme potravinovú fóliu, aby nevznikla škrupina. Keď puding vychladne, vmiešame do neho zmäknuté maslo a zmes vylejeme na vychladnutý korpus.

Granátové jablko otvoríme, vyberieme z neho červené semienka a uchováme aj šťavu, ak sa nám podarí. Posypeme vrch ešte nezatuhnutej pudingovej zmesi a nalejeme na vrch aj šťavu.. Necháme stuhnúť minimálne hodinu, ideálne cez noc.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom