Svieži citrónový koláčik, ktorý netreba piecť. Vhodný aj pre zažínajúcu kucháročku.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Nepečený citrónový cheesecake
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 60 min.
Ingrediencie
Korpus:
100 g arašidového masla
100 g masla
150 g mandlí aj so šupkou
100 g sušienok
Plnka:
250 g ricotty alebo jemného tvarohu
250 g kokosovej kyslej smotany alebo klasickej kyslej smotany
200 g bielej čokolády
1 citrón
1 PL práškovej želatíny
100 g arašidového masla
100 g masla
150 g mandlí aj so šupkou
100 g sušienok
Plnka:
250 g ricotty alebo jemného tvarohu
250 g kokosovej kyslej smotany alebo klasickej kyslej smotany
200 g bielej čokolády
1 citrón
1 PL práškovej želatíny
Postup prípravy
Mandle rozsekáme na drobno, sušienky rozdrtíme na jemno. Všetko zmiešame s roztopenými maslami. Cesto by nemalo by byť ani suché ani veľmi mokré. Natlačíme ho do tortovej formy o Ø cca 19 cm, vytiahneme aj na kraj formy. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Ricottu a smotanu zmiešame, primiešame roztopenú čokoládu. Citrón odšťavíme a prilejeme do plnky. Šťavu pridávame po lyžiciach a ochutnávame. V našom koláčiku sú asi 4 PL citrónovej šťavy, ak treba dochutíme cukrom. Želatínu zalejeme studenou vodou tak, aby bola ponorená. Necháme ju 10 minút napučať a potom ju za stáleho miešania prihrejeme, aby sa roztopila. Vmiešame ju do plnky a nalejeme do vychladeného korpusu. Necháme stuhnúť v chladničke.
Koláčik v chaldničke rýchlo stuhne, stačí mu približne 40 minút. Podávame s kolieskom citrónu a kto má rád, môže si pridať aj kopček šľahačky, či čokoládovej zmrzliny.
TIP: Ak sa vám zdá plnka veľmi tekutá, pridajte želatínu, približne 1 PL navyše. Nie však celý balíček želatíny, potom bude plnka veľmi gumová.