Svieži citrónový koláčik, ktorý netreba piecť. Vhodný aj pre zažínajúcu kucháročku.

Svieži citrónový koláčik, ktorý netreba piecť. Vhodný aj pre zažínajúcu kucháročku.
Mandle rozsekáme na drobno, sušienky rozdrtíme na jemno. Všetko zmiešame s roztopenými maslami. Cesto by nemalo by byť ani suché ani veľmi mokré. Natlačíme ho do tortovej formy o Ø cca 19 cm, vytiahneme aj na kraj formy. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Ricottu a smotanu zmiešame, primiešame roztopenú čokoládu. Citrón odšťavíme a prilejeme do plnky. Šťavu pridávame po lyžiciach a ochutnávame. V našom koláčiku sú asi 4 PL citrónovej šťavy, ak treba dochutíme cukrom. Želatínu zalejeme studenou vodou tak, aby bola ponorená. Necháme ju 10 minút napučať a potom ju za stáleho miešania prihrejeme, aby sa roztopila. Vmiešame ju do plnky a nalejeme do vychladeného korpusu. Necháme stuhnúť v chladničke.
Koláčik v chaldničke rýchlo stuhne, stačí mu približne 40 minút. Podávame s kolieskom citrónu a kto má rád, môže si pridať aj kopček šľahačky, či čokoládovej zmrzliny.
TIP: Ak sa vám zdá plnka veľmi tekutá, pridajte želatínu, približne 1 PL navyše. Nie však celý balíček želatíny, potom bude plnka veľmi gumová.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.