Tento recept je zjednodušená verzia stroganova pripravovaného v tlakovom hrnci.

Tento recept je zjednodušená verzia stroganova pripravovaného v tlakovom hrnci.
Mäso nakrájame na rezančeky, osolíme ho, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Dobre premiešame, aby každý kúsok mäsa bol dobre okorenený. V hlbokej panvici zohrejeme olej a opečieme mäso z obidvoch strán. Falošnú hovädziu sviečkovú, musíte dlhšie podusiť, aby nebola ako žuvačka. Ak sa toho obávate tak máte dve možnosti. Buď zainvestujte do pravej sviečkovej, alebo pokojne použite iné mäso napríklad bravčové. Z tohto dôvodu odporúčam pripraviť mäso v tlakovom hrnci, v ktorom sa vždy podarí, aby bolo mäkké. V tlakovom hrnci podusíte 15 minút a mäsko sa rozpadáva aké je jemné. Na klasickej panvici bude potrebné dusiť dlhšie.
Potom k mäsu pridáme na štvrtinky nakrájané šampiňóny, kyslé uhorky nakrájané na kolieska alebo malé kúsky a prelisovaný cesnak. Zalejeme brandy, pridáme deci vývaru alebo vody a pár minút povaríme. Ak pripravujeme stroganov v tlakovom hrnci, stačí 5 minút, keď začne syčať para. Ak varíme v panvici, tak 5 minút je minimum.
Keď je mäsko hotové, uvaríme si cestoviny, najlepšie pappardelle a podávame s Nesinym stroganovom.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.