Doprajte si obaľovaný karfiol bez vysmážania.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Obaľovaný karfiol.
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 28 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
500 g karfiolu
200 g kyslej smotany (kokosovej)
1 hrnček kukuričnej strúhanky
1/3 hrnčeka strúhaného peccorina
2 vajcia
soľ, mleté čierne korenie, bylinky alebo zmes na bylinkové maslo
200 g kyslej smotany (kokosovej)
1 hrnček kukuričnej strúhanky
1/3 hrnčeka strúhaného peccorina
2 vajcia
soľ, mleté čierne korenie, bylinky alebo zmes na bylinkové maslo
Postup prípravy
Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky. Ak sú veľké, rozrežeme ich na polovicu. Osolíme ich. V jednej miske zmiešame kokosovú smotanu s vajíčkami, osolíme a okoreníme. Má mať hustejšiu konzistenciu, aby nestekala z karfiolu dole. V druhej miske zmiešame strúhanku so syrom a dochutíme bylinkami a mletým korením.
Každú ružičku karfiolu namočíme v kyslej smotane a portom opatrne obalíme v strúhankovej zmesi. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 20 - 30 minút, záleží od veľkosti karfiolových ružičiek.
Podávame s opečenými zemiakmi, so zemiakovou kačou alebo len tak samotné s dipom podľa chuti.