Tip 1: Čím viac másla použijete, tým bude náplň tuhšia.
Tip 2: Do náplne môžete pridávať čokolvek: sušené paradajky, grilovanú papriku, čerstvú papriku, či uhorku. To isté sa týka aj ochutenia gabetky. Skúste pridať trochu cesnaku, či čili papričiek.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Okaté bagetky
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
2 cereálne bagetky
30 g masla
100 g ricotty
6 ks redkvičiek
15 ks olív
2 vajcia
50 g šunky/údeného mäsa
50 g strúhaného tvrdého syra
soľ, mleté čierne korenie
30 g masla
100 g ricotty
6 ks redkvičiek
15 ks olív
2 vajcia
50 g šunky/údeného mäsa
50 g strúhaného tvrdého syra
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Najskôr si uvaríme vajcia na tvrdo a chladíme ich, aby s dali dobre ošúpať. Zmäknuté maslo a ricottu roztlačíme s vidličkou aby sa spojili. Ochutíme soľou a mletým korením. Vmiešame nastrúhaný syr
Redkvičky nakrájame na menšie kocky. Takisto spravíme aj s šunkou. Nemusíme krájať na veľmi malé kúsky. Môžu byť aj väčšie, aby nám spravili peknú mozaiku, keď bagetku nakrájame. Všetko vmiešame do hmoty. Vajíčka ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Tie vmiešame na koniec, aby sa celkom nerozpadli pri miešaní.
Bagetky rozrežeme zúbkovým nožom na polovice a striedky vydlabeme. Nie však úplne, nechávame z nej po okrajoch. Striedku rozmrvíme a pridáme do zmesi.
S lyžicou naplníme obe polovice bagety. Na jednu polovicu v rade uložíme olivy. Priklopíme druhou polovicou bagety a zabalíme do potravinovej fólie. Poriadne zatiahneme, aby sa kraje bagetky spojili.
Dáme cez noc do chladničky. Pred podávaním narežeme na asi 1 cm hrubé kolieska. Olivy uprostred nám vytvoria očká, ktoré na nás žmurkajú.